Na dziś chciałabym zaprezentować, choć bez zdjęcia przepyszne danie a'la chińszczyzna, bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.
Składniki:
- 2 opakowania mieszanki chińskiej warzywnej( najlepsza wg. mnie mieszanka chińska z Biedronki Mroźna Kraina)
- ok. 50 dag fileta z kurczaka
- mąka ziemniaczana do obtoczenia fileta
- olej do smażenia
- 2 jajka
- sos sojowy chiński ciemny w płynie
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Mieszanki chińskie dajemy do dużego garnka, podlewamy troszkę wodą i dajemy do gotowania. W międzyczasie kroimy fileta w grubszą kostkę, moczymy w doprawionym solą i pieprzem jajku, obtaczamy w mące ziemniaczanej i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażonego fileta dodajemy do ugotowanych do miękkości warzyw, doprawiamy sosem chińskim i przyprawami. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez ok. 15 minut. Danie gotowe do spożycia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz