niedziela, 29 stycznia 2012

Niedzielny rosołek:)

I dziś już niedziela. Cóż mogłabym zaproponować na dziś? Hmmm... Nie ma to jak niedzielny rosół. Odkąd sięgam pamięcią w moim domu zawsze w niedzielę musiał być rosół, a że każdy dom to inny rosół to chciałabym się podzielić jak wygląda u mnie przyrządzanie rosołu.  Serdecznie zapraszam do wypróbowania.


ROSÓŁ DROBIOWY


Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- 2 skrzydełka
- korpus
- 2 średnie marchewki
- kawałek pora i selera
- cebula
- natka pietruszki
- 1 listek laurowy
- ok. 4 ziarenek ziela angielskiego
- 1 rosołek drobiowy
- sól, pieprz i vegeta do smaku

Wykonanie:
Zagotowujemy w garnku wodę. Następnie wrzucamy mięso, warzywa i pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Gotujemy przez ok. 1 godz. na wolnym ogniu.
Podajemy z uprzednio ugotowanym makaronem bądź ryżem.


SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz