poniedziałek, 30 stycznia 2012

ROLADA CAPPUCINO

Składniki:

- 4 jaja
- 3/4 szkl. cukru pudru
- 1 szkl. mąki
- 1 łyżka żelatyny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżki kakao
- 1 1/2 szkl. mleka
- 1/2 opakowania Cappuccino czekoladowego
- 2 opak. bitej śmietany w proszku

Wykonanie:
Białka ubić wraz z cukrem pudrem, dodać żółtka. Wsypać mąkę, kakao, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać, dodać jeszcze 100 ml. wody i jeszcze raz wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez ok. 15 min. w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu zwinąć na ściereczce. Następnie cappuccino rozpuścić w gorącym mleku i pozostawić do wystudzenia. Potem ubić wraz ze śmietaną, dodając rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Ciasto rozwinąć, posmarować masą Cappuccino i z powrotem zrolować. Schłodzić

Po schłodzeniu ciasto gotowe do spożycia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz